Perjantai 29.03.2019

HPK KIEKKONAISET KARESUVANNON KOULULLA


Koko tapahtumassa vieraili noin 40 lasta ja aikuista, joka vastaa noin 30% Karesuvannon asukasmäärää - Kiekkonaiset toivoivatkin Instagramissa vastaavaa innokkuutta kotikaupunkiinsa :)

 

HPK Kiekkonaiset Hämeenlinnasta saapuivat Karesuvannon koulun kentällä, Enontekiölle opastamassa paikallisia nuoria jääkiekon saloihin.

Mukavassa ilmassa käyty puolitoistatuntinen tapahtuma houkutteli paikalle runsaslukuisen määrän tulevaisuuden kiekkoilijoita, joita opastettiin ja rohkaistiin luistelu- ja kiekonkäsittelytaitojen  kehittämiseen ja koulu sai myös pienen varustelahjoituksen.

Iloisista ilmeistä päätellen itsensä ylittäminen ja uuden oppiminen oli merkittävä asia monelle lapselle ja kentän suosituin toiminta oli maalin tekemisen yrittäminen aidolle maalivahdille.

Ilmasto asetti hienoiset haasteet ja tapahtuma olikin varmasti kentän jäälle kauden viimeinen, mutta se ei tahtia haitannut.

Pienellä harjoittelulla kiekko alkoi jo myös nousemaan jäästä. Maalissa virka-apuna matkassa mukana ollut HPK -08 juniori Milo.

 

Tulevaisuudessa HPK Kiekkonaisia nähdään myös uudestaan Enontekiön maisemissa, kun kesäkuun 8.päivä vuorossa on mäkijuoksukilpailu Norjan naiskiekkoilijoita vastaan Saana-tunturin huipulle ja ensi talvena ystävyysseurat (Kiekkonaiset ja Tromssa A-damelag) pelaavat ulkoilmaottelun Hetassa - sään salliessa järven jäällä). 

Kyläyhdistys oli tapahtumassa mukana makkaranpaiston ja kahvion kera.

 

Karesuvannosta Kiekkonaiset jatkoivat matkaansa Norjan puolelle, jossa ohjelmassa on kansainvälisen jääkiekkoliiton "Partnership for progress" - yhteistyöharjoitukset ja näytösottelu Tromsø A-Damlagetin kanssa.

 

HPK Kiekkonaiset kiittävät Enontekiön kuntaa kansainvälisestikin uraa uurtavasta yhteistyöstä, joka antaa mahdollisuuden edistää tyttöjen- ja naisten jääkiekkoa myös liiga-kaupunkien ulkopuolella ja yli valtiorajojen.

HPK Kiekkonaiset tutustuivat jo ennalta kesän kohteeseen ja keräsivät voimia Norjan matkaa varten Saana-tunturin katveessa, yhteistyökumppani Santa´s Chalets Rakkan tiloissa.

 

Matkaa tukemassa: